Κομοτηνή: Βιβλιοπαρουσίαση με ομιλήτρια τη Σία Αναγνωστοπούλου

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση στην Κομοτηνή με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Μεχμέτ Μιχρί Μπελί* «Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» (Εκδόσεις νήσος 2017).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι πάρκου Αγίας Παρασκευής).

Θα μιλήσουν οι:

  • Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σεφέρ Γκιουβέντς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανταλλαγέντων Συνθήκης Λωζάνης.

  • Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

*Ο συγγραφέας είναι μια προσωπικότητα με ειδικό βάρος τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα, λόγω της στράτευσής του στα ιδανικά της ελευθερίας και του αγώνα κατά της καταπίεσης και της ένταξής του στη μαχόμενη Αριστερά – υπό διωγμό στην Τουρκία, με θητεία στον Δημοκρατικό Στρατό στην Ελλάδα. Σε νεαρή ηλικία, υπό πολιτική επιτήρηση και στην αβεβαιότητα ενός παγκόσμιου πολέμου που μόλις ξεκινούσε, κατάφερε ένα επίτευγμα: ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή μελέτη που εν τέλει αποτέλεσε διαχρονική παρακαταθήκη για τους επόμενους ερευνητές. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους που έριξαν μια καθαρή ματιά στο πρωτοφανές γεγονός και τις συνέπειές του χωρίς να παρασυρθεί από τα επιχειρήματα του συρμού που καλλιεργούν και τρέφονται από το «εθνικό συμφέρον».

https://inkomotini.news

#ΣΙΑΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κατηγορίες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Επιλεγμένα